Csilla szemével a világ

Rakott zöldséges tészta - lépésenként

2015. február 28. 13:42 - csillujza

kaja_019.jpgA kész tészta

Rakott zöldséges tészta: bio tönköly három ízű (sima, paradicsomos, spenótos) szarvacska, magyaros alapon párolt gomba, párolt brokkoli, tartármártás-szerű szósz, kemény sajt.

 

kaja_001.jpgA tésztát 8-10 percig forrásban lévő vízben készre főzzük, majd hőálló edénybe helyezzük.

 

kaja_004.jpg
Olajon átfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd tűzről lehúzva fűszerpaprikával szórjuk meg, ezután fedő alatt megpároljuk a felvágott gombát, végül bazsalikommal fűszerezzük és a tésztahalomra helyezzük.

 

kaja_005.jpgA következő réteg a szintén megpárolt brokkoli.

 

kaja_007.jpgMegkenjük „tartár" mártással (tejföl, majonéz, tárkonyos mustár keveréke).

 

kaja_009.jpgA tetejét megszórjuk reszelt kemény sajttal, majd az előmelegített sütőbe tesszük.

 

kaja_016.jpgVégül készre sütjük és egytálételként fogyasztjuk.

 

 

Számos verzióban elkészíthető, csak a hozzávalókon-ízlésen múlik, egészségetekre! =)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csillavidammindennapjai.blog.hu/api/trackback/id/tr767227877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása