Csilla szemével a világ

Töltött lángos

2013. október 11. 15:32 - csillujza

Hozzávalók: 60 dkg liszt, tej (érzés szerint :D), 3 dkg élesztő, egy kevés só és fél kiskanálnyi cukor, étolaj.

A liszthez hozzáadjuk a sót és a közepébe mélyedést formálunk, az élesztőt cukrozott langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszt közepében levő mélyedésbe öntjük. Összedolgozzuk a robotgép dagasztóspiráljával és annyi tejet adunk hozzá, hogy egyenletes masszát kapjunk. Ekkor egy kevés étolajat dolgozzunk bele. A tésztát szórjuk meg egy kevés liszttel, majd takarjuk le és egy langyos helyen hagyjuk, hogy megkeljen.

DSCF1058.JPGOlajban süssük ki a megkelt lángostésztát.

És hogy mitől töltött ez a lángos? Attól, hogy sütés előtt a tésztájába bizonyos alapanyagokat töltünk, ez a fantáziánkra és az ízlésvilágunkra van bízva. Nálunk a legnépszerőbb a kukoricás és kolbászos/virslis változat, most is ezeket készítettem el. Sajttal, tejföllel vagy ketchuppal ízesítve laktató ebéd. :)


DSCF1044.JPGKukoricás, sajtos-tejfölös lángos.

DSCF1052.JPGKolbászos lángos.

DSCF1061.JPGA kisült lángosok egy része.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csillavidammindennapjai.blog.hu/api/trackback/id/tr675563272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása