Hozzávalók: 60 dkg liszt, tej (érzés szerint :D), 3 dkg élesztő, egy kevés só és fél kiskanálnyi cukor, étolaj.
A liszthez hozzáadjuk a sót és a közepébe mélyedést formálunk, az élesztőt cukrozott langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszt közepében levő mélyedésbe öntjük. Összedolgozzuk a robotgép dagasztóspiráljával és annyi tejet adunk hozzá, hogy egyenletes masszát kapjunk. Ekkor egy kevés étolajat dolgozzunk bele. A tésztát szórjuk meg egy kevés liszttel, majd takarjuk le és egy langyos helyen hagyjuk, hogy megkeljen.
Olajban süssük ki a megkelt lángostésztát.
És hogy mitől töltött ez a lángosól, hogy sütés előtt a tésztájába bizonyos alapanyagokat töltünk, ez a fantáziánkra és az ízlésvilágunkra van bízva. Nálunk a legnépszerőbb a kukoricás és kolbászos/virslis változat, most is ezeket készítettem el. Sajttal, tejföllel vagy ketchuppal ízesítve laktató ebéd. :) Att
Kukoricás, sajtos-tejfölös lángos.
Kolbászos lángos.
A kisült lángosok egy része.