Tészta: karfiol, tojás, sajt, fokhagyma,oregano, bazsalikom
Feltét: ketchup, oregano, vöröshagyma, paradicsom, kukorica, sajt
A karfiolt a lehető legkisebb darabokra aprítjuk, az egész tojással és a reszelt sajttal összedolgozzuk, hogy "tészta állagú" legyen. Ízlés szerint ízesítjük: én fokhagymával, oreganóval és bazsalikommal fűszereztem.
A tésztát egyenletesen egy tepsibe öntjük, majd betesszük a sütőbe. Ha félig átsült kivesszük, ketchuppal vagy paradicsomszósszal megkenjük (vagy tejföllel), fűszerezzük oreganóval, majd vöröshagymával, paradicsommal és kukoricával szórjuk meg, ismét betesszük a sütőbe. Mielőtt kész lenne, reszelt sajtot teszünk rá és összesütjük.
Ízletes, egészséges pizza, lisztérzékenyek is fogyaszthatják, bár nem túl gyors az elkészítése, ha nincs működő aprítógép a háztartásban. :)