Csilla szemével a világ

Avokádókrém/Guacamole

2014. január 20. 22:45 - csillujza

avo1.JPGAvokádó (alligátorkörte vagy krokodilgyümölcs)

Rendkívül egészséges, mert telítetlen zsírsavakban és vitaminokban dús gyümölcs.

avo2.JPGA puha avokádót vágjuk félbe, így könnyen kiszedhető a közepén található kemény magja és lehúzható a héja (csak a lényeg marad).

avo3.JPGA (megmaradt) puha húsát aprítsuk fel, majd villával tördeljük pépesre. Több ízben és változatos hozzávalók segítségével készíthetjük el. Én ez alkalommal tejföllel, majonézzel, mustárral, egy kis fej apróra vágott vöröshagymával, friss citrom levével kevertem össze és kivételes alkalomként sóztam, cukroztam és borsoztam. Az elkészült massza legyen sűrű, de kenhető (én extrudált kenyérre szoktam).

avo4.JPGSajtos tortilla chips-szel nekem „édesség”.

avo5.JPGNarancsgerezdekkel pedig igazi kuriózum.

Arra érdemes odafigyelni, hogy frissen fogyasszuk, ne tároljuk sokáig, mert megbarnul és zamatát veszti. Egyszer mindenképpen érdemes megkóstolni. :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csillavidammindennapjai.blog.hu/api/trackback/id/tr565772777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása