Avokádó (alligátorkörte vagy krokodilgyümölcs)
Rendkívül egészséges, mert telítetlen zsírsavakban és vitaminokban dús gyümölcs.
A puha avokádót vágjuk félbe, így könnyen kiszedhető a közepén található kemény magja és lehúzható a héja (csak a lényeg marad).
A (megmaradt) puha húsát aprítsuk fel, majd villával tördeljük pépesre. Több ízben és változatos hozzávalók segítségével készíthetjük el. Én ez alkalommal tejföllel, majonézzel, mustárral, egy kis fej apróra vágott vöröshagymával, friss citrom levével kevertem össze és kivételes alkalomként sóztam, cukroztam és borsoztam. Az elkészült massza legyen sűrű, de kenhető (én extrudált kenyérre szoktam).
Sajtos tortilla chips-szel nekem „édesség”.
Narancsgerezdekkel pedig igazi kuriózum.
Arra érdemes odafigyelni, hogy frissen fogyasszuk, ne tároljuk sokáig, mert megbarnul és zamatát veszti. Egyszer mindenképpen érdemes megkóstolni. :)